pavla_heydukova
8. srpna 2024

Pavla Heyduková: Všechny děti si zaslouží naši podporu!

Všechny děti si zaslouží naši podporu! V sociální komisi našeho města pracuje za nás kromě předsedy komise Kamila Podzimka také Pavla Heyduková. “Práce v sociální komisi je občas složitá, protože napříč politickými stranami ve vedení města nepanuje jednotný názor, jak by sociální a rodinná politika měla vypadat. My Piráti chceme, aby se pomáhalo všem dětem, které to potřebují bez rozdílu v jejich rodinném zázemí,” říká.

josef soumar_OŘEZ
25. června 2024

Zatímco letiště ruší lety, kraj mu převádí pozemky za 150 milionů

Situace na letišti České Budějovice je podle jihočeských Pirátů alarmující. V současné době plní média zprávy o zrušených letech. Na posledním krajském zastupitelstvu se zároveň schvaloval převod hodnotných pozemků do majetku letiště. Piráti byli proti.

Olga Richterová na návštěvě v Českých Budějovicích
25. června 2024

Olga Richterová debatovala v Českých Budějovicích se zástupci neziskovek

Olga Richterová navštívila České Budějovice! Hlavním bodem její návštěvy bylo nejen setkání s jihočeskými Piráty a Pirátkami, ale především setkání se zástupci neziskových organizací.

kudlackova-zast
cb-tabor
23. května 2024

Evropská tour přijela do Českých Budějovic a Tábora

Pondělí 20. května patřilo v Táboře a v Českých Budějovicích Pirátům. Do jižních Čech totiž přijeli kandidáti do Evropského parlamentu. Rozdávali jsme s nimi Pirátské listy i úsměvy. V tomto článku navíc najdete i odkaz ke stažení aktuálních Pirátských listů.

pavla_heyduková
27. března 2024

Představujeme naše kandidáty do krajských voleb: Pavla Heyduková

Na osmém místě kandidátky do podzimních krajských voleb je Pavla Heyduková, kterou můžete znát z Českých Budějovic.

kamil-podzimek
13. března 2024

Kamil Podzimek: Děti na ubytovnu nepatří!

Kamil Podzimek je na sedmém místě naší krajské kandidátky do voleb v letošním roce. Ve spolupráci s dalšími českobudějovickými Piráty – Pavlou Heydukovou a Janem Hoškem si pro vás připravil text o problematice dětí na ubytovnách.

bagr
4. března 2024

Bagr ve Stromovce se vypouští a čeká ho pořádný jarní úklid!

Nádrž Bagr ve Stromovce čeká jarní úklid. V příštích týdnech ho čeká vyčištění a nutná údržba.

2023_09_03_pirati_JCK_tisk_ZWLK-4617
14. února 2024

Zuzana Kudláčková: Chceme Budějce představit Evropě!

Na čtvrtém místě naší kandidátky do letošních krajských voleb je Zuzana Kudláčková. Znát ji můžete z Českých Budějovic, kde se po minulých komunálních volbách stala náměstkyní primátorky. Na starosti má životní prostředí, územní skupiny a především kulturu. A právě s ní se teď pojí velký projekt, který už nyní začíná měnit prostředí v krajském městě a jeho vrcholem bude rok 2028 – Evropské hlavní město kultury (EHMK).

kudlackova-zast
21. prosince 2023

Na posledním zastupitelstvu roku 2023 se schvaloval rozpočet města

Poslední prosincové zastupitelstvo je za námi. A o čem jsme tentokrát jednali?

zastupitele_cb
21. listopadu 2023

Přinášíme přehled z listopadového zastupitelstva

Sledovali jste pondělní českobudějovické zastupitelstvo? Pokud ne, zde je přehled toho, co považujeme za nejzajímavější.

advent_ilustrační-budějovice
14. listopadu 2023

Start Českobudějovického adventu se blíží

Tradiční vánoční ozdoby, ale samozřejmě i horký punč nebo něco dobrého na zub – adventní trhy patří k českobudějovickému náměstí Přemysla Otakara II. neodmyslitelně už celé roky. V letošním roce navíc zase budou o něco lepší. A startují už 18. listopadu.

Erik Ferchenbauer
31. srpna 2023

Komise cestovního ruchu udělala další krok pro lepší město

Díky manuálu Kultivované Budějovice by se České Budějovice mohly stát přívětivějším a atraktivnějším městem pro obyvatele i turisty! Dokument totiž doporučuje,  jak regulovat reklamní a vizuální smog v centru.

2022_05_22_pirati_budejky_2400px-3119
30. června 2023

České Budějovice budou v roce 2028 Evropským hlavním městem kultury

Praha, Plzeň a v roce 2028 i České Budějovice! Je to tak, České Budějovice se v roce 2028 stanou Evropským hlavním městem kultury!

2021_09_07_JCK_pirati_2400px-1613
26. června 2023

Spalování odpadu v kraji je nutné účinně regulovat

Jihočeští Piráti dlouhodobě bojují proti velkým spalovnám. Zdůrazňují, že například zařízení na energetické využití odpadu (ZEVO) v části Nové Vráto v Českých Budějovicích by mělo mít menší kapacitu

pirati_budejovice_mlcoch_kudlackova
14. června 2023

Zástupci vedení Českých Budějovic předají Uherskému Brodu cenu za počin roku v Otakarových městech

Ocenění za počin roku 2022 v Otakarových městech převezmou za účasti primátorky města Dagmar Škodové Parmové, náměstkyně primátorky Zuzany Kudláčkové (Piráti) a radního Svatomíra Mlčocha (Piráti) ve čtvrtek 15. června v obřadní síni českobudějovické radnice zástupci města Uherský Brod.