ČLÁNKY, ZAJÍMAVOSTI A AKTULITY Z PIRÁTSKÉHO ŽIVOTA

Zastupitelský klub budějovických Pirátů vyhlašuje výběrová řízení na členy dozorčích rad.

Ustanovená koalice prosazuje větší vstřícnost směrem k opozičním stranám při dozorování městských společností. Pirátům bylo nabídnuto podílet se na účasti ve čtyřech dozorčích radách. V souladu s pirátským přístupem k obsazování veřejných funkcí vyhlašují na své nominanty otevřená výběrová řízení.

Přečíst celý článek →

Prohlášení Zastupitelského klubu Pirátů ke vzniku rady města České Budějovice na období 2018 – 2022

Česká pirátská strana s podporou zelených a nestraníků získala v říjnových volbách do zastupitelstva v Českých Budějovicích šest mandátů. Stala se tak čtvrtou nejsilnější stranou ze čtrnácti kandidujících subjektů v komunálních volbách. V následných třech týdnech po volbách vedla jednání se všemi stranami, které získaly zastoupení v zastupitelstvu. V souladu s povolební strategií jim nabídla vytvoření poměrného zastoupení v radě i koaliční spolupráci na užším základě. Ani jedna z nabídek nebyla přijata.

Životní prostředí

Město musíme připravit na klimatickou změnu. Větru a dešti neporučíme, ale pomocí zeleně a vodních prvků můžeme ulice citelně zchladit a navíc zmírnit některé druhy znečištění ovzduší. Také s dešťovou vodou lze zacházet i jinak, než ji posílat do kanalizace. Pomáhat životnímu prostředí města i okolní krajiny chceme pomocí opatření, která městskou kasu příliš nezatíží, nejlepší jsou potom ta, které naopak časem přinesou úspory.