ČLÁNKY, ZAJÍMAVOSTI A AKTULITY Z PIRÁTSKÉHO ŽIVOTA

Přijďte v pondělí 25. března podpořit důležité hlasování o vyhlášení referenda na radnici

V pondělí 25. března, pravděpodobně v odpoledních hodinách, budou budějovičtí zastupitelé jednat a hlasovat o vyhlášení místního referenda, k zachování nebo zbourání sportovní haly. Přijďte svou účastí podpořit tento akt a dejte tak zastupitelům na vědomí, že veřejnost o vyhlášení referenda opravdu stojí. Děkujeme.

Piráti otevírají jednání se starostkou Litvínovic o přemostění Vltavy

Českobudějovičtí Piráti navštívili starostku Litvínovic paní Alenu Novákovou ve věci informování se o stavu procesu pořízení nového mostu přes Vltavu. Paní starostka nám potvrdila, že obec Litvínovice je o obou variantách přemostění připravena s Českými Budějovicemi jednat. Dle jejího vyjádření jsou pro obec obě varianty – tedy most s návazností na ulici Papírenská (varianta A) nebo s návazností na L. B. Schneidera (varianta B) – přípustné, potřebují ovšem znát další informace.

VYVOLEJME REFERENDUM O SPORTOVNÍ HALE

Zřejmě poslední možností, jak říci bourání haly definitivní ne, je prostřednictvím místního referenda. Pokud se tedy bude referendum konat, pokud v něm bude hlasovat dostatečný počet lidí a pokud se tito lidé rozhodnou pro nebourání, musí politici výsledek referenda respektovat. V květnu se budou konat volby do Evropského parlamentu a nabízí se ideální příležitost, spojit místní referendum s nimi. Ještě není pozdě.