Banner
25. července 2024

Pověste si naší plachtu!

Podzimní krajské volby se blíží a nám by se moc hodila vaše pomoc.

josef soumar_OŘEZ
25. června 2024

Zatímco letiště ruší lety, kraj mu převádí pozemky za 150 milionů

Situace na letišti České Budějovice je podle jihočeských Pirátů alarmující. V současné době plní média zprávy o zrušených letech. Na posledním krajském zastupitelstvu se zároveň schvaloval převod hodnotných pozemků do majetku letiště. Piráti byli proti.

Olga Richterová na návštěvě v Českých Budějovicích
25. června 2024

Olga Richterová debatovala v Českých Budějovicích se zástupci neziskovek

Olga Richterová navštívila České Budějovice! Hlavním bodem její návštěvy bylo nejen setkání s jihočeskými Piráty a Pirátkami, ale především setkání se zástupci neziskových organizací.

čelni-kandidati-jčk
19. června 2024

Jihočeští Piráti chtějí kraj bez korupce, bez kmotrů a pro Jihočechy

Jihočeské Piráty vede do letošních krajských voleb místostarosta města Písku a současný krajský zastupitel Josef Soumar. Spolu s dalšími čelními kandidáty Veronikou Kovářovou, Jiřím Roubíčkem, Zuzanou Kudláčkovou, Tomášem Posekaným, Kamilem Podzimkem a Sandrikem Bednářem dnes představil programové priority Pirátů do voleb. Chtějí se zaměřit například na dostupnost lékařské péče, ochranu přírody a kvalitní dopravní infrastrukturu.

kudlackova-zast
cb-tabor
23. května 2024

Evropská tour přijela do Českých Budějovic a Tábora

Pondělí 20. května patřilo v Táboře a v Českých Budějovicích Pirátům. Do jižních Čech totiž přijeli kandidáti do Evropského parlamentu. Rozdávali jsme s nimi Pirátské listy i úsměvy. V tomto článku navíc najdete i odkaz ke stažení aktuálních Pirátských listů.

pavla_heyduková
27. března 2024

Představujeme naše kandidáty do krajských voleb: Pavla Heyduková

Na osmém místě kandidátky do podzimních krajských voleb je Pavla Heyduková, kterou můžete znát z Českých Budějovic.

kamil-podzimek
13. března 2024

Kamil Podzimek: Děti na ubytovnu nepatří!

Kamil Podzimek je na sedmém místě naší krajské kandidátky do voleb v letošním roce. Ve spolupráci s dalšími českobudějovickými Piráty – Pavlou Heydukovou a Janem Hoškem si pro vás připravil text o problematice dětí na ubytovnách.

bannery grafika23-ilustrační
12. března 2024

Hledáme dobrovolníky: Objednejte si zdarma pirátskou plachtu a podpořte nás!

Také v letošním roce budeme mít k dispozici bannery s našimi kandidáty, a to jak na jarní volby do Evropského parlamentu, tak na podzimní krajské volby.

bagr
4. března 2024

Bagr ve Stromovce se vypouští a čeká ho pořádný jarní úklid!

Nádrž Bagr ve Stromovce čeká jarní úklid. V příštích týdnech ho čeká vyčištění a nutná údržba.

2023_09_03_pirati_JCK_tisk_ZWLK-4617
14. února 2024

Zuzana Kudláčková: Chceme Budějce představit Evropě!

Na čtvrtém místě naší kandidátky do letošních krajských voleb je Zuzana Kudláčková. Znát ji můžete z Českých Budějovic, kde se po minulých komunálních volbách stala náměstkyní primátorky. Na starosti má životní prostředí, územní skupiny a především kulturu. A právě s ní se teď pojí velký projekt, který už nyní začíná měnit prostředí v krajském městě a jeho vrcholem bude rok 2028 – Evropské hlavní město kultury (EHMK).

digi-ilu
8. února 2024

Na krajský úřad už můžete vyrazit s eDoklady v mobilu

Na Krajský úřad Jihočeského kraje ode dneška můžete vyrazit i bez občanky v peněžence - stačí mít u sebe telefon s aplikací eDoklady!

kudlackova-zast
21. prosince 2023

Na posledním zastupitelstvu roku 2023 se schvaloval rozpočet města

Poslední prosincové zastupitelstvo je za námi. A o čem jsme tentokrát jednali?

KF_tabor2
22. listopadu 2023

Zveme vás na Krajské fórum do Tábora

Už tuto neděli zakotvíme v Táboře! Čeká nás tu Krajské fórum a máme připravený opravdu nabitý program. Dopoledne nás totiž čeká procházka s táborskými Piráty, v čele s Martinem Maredou. Sejdeme se už v 9:45 u sportovní haly Mír a podíváme se na zajímavé investice města.

zastupitele_cb
21. listopadu 2023

Přinášíme přehled z listopadového zastupitelstva

Sledovali jste pondělní českobudějovické zastupitelstvo? Pokud ne, zde je přehled toho, co považujeme za nejzajímavější.

advent_ilustrační-budějovice
14. listopadu 2023

Start Českobudějovického adventu se blíží

Tradiční vánoční ozdoby, ale samozřejmě i horký punč nebo něco dobrého na zub – adventní trhy patří k českobudějovickému náměstí Přemysla Otakara II. neodmyslitelně už celé roky. V letošním roce navíc zase budou o něco lepší. A startují už 18. listopadu.

Kf-pisek
5. října 2023

Zveme Vás na Krajské fórum v Písku!

Už tuto neděli 8. října 2023 zakotvíme v Písku! Čeká nás zde především důležitá debata s budoucími Pirátskými kandidáty na přední místa do krajských voleb.

Erik Ferchenbauer
31. srpna 2023

Komise cestovního ruchu udělala další krok pro lepší město

Díky manuálu Kultivované Budějovice by se České Budějovice mohly stát přívětivějším a atraktivnějším městem pro obyvatele i turisty! Dokument totiž doporučuje,  jak regulovat reklamní a vizuální smog v centru.

veronika_kovarova
2. července 2023

Jihočeští Piráti si zvolili nové vedení, předsedkyní se stala Veronika Kovářová

Novou předsedkyní krajského sdružení Pirátů se stala Veronika Kovářová, která dosud ve vedení jihočeského sdružení působila na pozici místopředsedkyně. Zároveň je také ve vedení krajského zastupitelského klubu a místního sdružení Strakonicko.

2022_05_22_pirati_budejky_2400px-3119
30. června 2023

České Budějovice budou v roce 2028 Evropským hlavním městem kultury

Praha, Plzeň a v roce 2028 i České Budějovice! Je to tak, České Budějovice se v roce 2028 stanou Evropským hlavním městem kultury!