Rekonstrukce střechy plovárny může trvat i déle než rok. Šlo to vymyslet lépe?

6. května 2021
Rekonstrukce střechy plovárny může trvat i déle než rok. Šlo to vymyslet lépe?

Budějcký plavecký stadion byl dokončen v roce 1971. Jde o krásnou stavbu dle návrh Ing. arch. Bohumila Böhma, na kterou je jistě každý Budějčák právem hrdý a to i po 50 letech od otevření. V posledních letech ale tato stavba příliš radosti vodomilným občanům nedělá.

Každoroční opravy a rekonstrukce se staly již každoročním koloritem této jediné městské kryté plovárny. Navíc aktuálně hrozí, že z důvodu opravy střechy bude celý areál uzavřen možná i na dobu delší než 1 rok.

Připomeňme si jen opravy a rekonstrukce za posledních 5 let:

  • 2016 - 5 měsíců oprav
  • 2017 - 5 měsíců oprav
  • 2018 - 2 měsíce oprav
  • 2019 - 3 měsíce oprav
  • 2020 - 5 měsíců oprav a Covid
  • 2021 - 4 měsíce uzavřeno z důvodu Covidu

Pokud to sečteme, tak za necelých 6 let byla plovárna uzavřena celkem 2 roky.

Určitě chápeme, že po 50 letech je nutná částečná rekonstrukce. O končící životnosti a problémech se zatékáním do střechy, jistě město již delší dobu ví. Podle plánu radnice měla v loňském roce vzniknout projektová dokumentace rekonstrukce střechy, včetně zateplení a v letošním roce má být zahájená generální oprava. Bylo možné naplánovat jednotlivé rekonstrukce například v letech 2016 a 2017 dohromady? Spojit tak více oprav do jedné nebo případně využít nepříznivé Covid situace a zahájit opravy již v roce 2020? A dopřát tak občanům Budějc plovárnu, která bude více otevřená než zavřená?

Je nám líto, že jak minulá, tak ale ani stávající koalice nebyla schopná lépe časově zkoordinovat harmonogram oprav.

Sdílení je aktem lásky

Další podobné články