Start Českobudějovického adventu se blíží

14. listopadu 2023
Start Českobudějovického adventu se blíží

Tradiční vánoční ozdoby, ale samozřejmě i horký punč nebo něco dobrého na zub – adventní trhy patří k českobudějovickému náměstí Přemysla Otakara II. neodmyslitelně už celé roky. V letošním roce navíc zase budou o něco lepší. A startují už 18. listopadu.

Stejně jako v minulých letech Českobudějovický advent přinese spoustu doprovodných akcí.
„Ani letos nebude chybět tradiční Přílet anděla. Tentokrát ho ale navíc budou doprovázet loutky andělů v nadživotní velikosti. Bude jich pět a každá má zhruba čtyři metry. Loutky se projdou po náměstí, chybět nebude ani básnička. Bude to kouzelné a magické,“ prozrazuje náměstkyně primátorky Zuzana Kudláčková a doplňuje, že loutky si město nechalo vyrobit vlastní.

Každoroční návštěvnost adventních trhů je opravdu vysoká. Mezi jejich návštěvníky nenajdeme jen místní, ale za českobudějovickou vánoční atmosférou cestují lidé klidně i delší vzdálenost a svou návštěvu města tak spojí i s delším výletem. Proto je důležité, aby trhy byly svým způsobem jedinečné a vryly se jim do paměti.

„Pro letošní rok bylo vypsané úplně nové výběrové řízení na provozovatele. Návštěvníci čekají, že předvánoční náměstí bude stát za to a myslím, že se nám podařilo vybrat tu nejlepší možnost, aby tomu tak opravdu bylo,“ říká Zuzana Kudláčková.

Na českobudějovických adventních trzích nebudou chybět ani tradiční řemeslníci a regionální producenti, kteří své výrobky nabídnou návštěvníkům. „Zaměřili jsme se na to, co dobře fungovalo v minulých letech. Zároveň vybraná firma musela splnit požadavky města na skladbu prodejního sortimentu. Adventní trhy navíc nejsou jen o jídle a pití, ale také o kulturním programu,“ dodává náměstkyně s tím, že během konání trhů určitě návštěvníci nebudou ochuzeni také například o koncerty, vystoupení českobudějovických škol, folklorních souborů nebo tradiční rozsvícení vánočního stromu. A na své si samozřejmě přijdou i děti, pro které budou kromě jiného připravena různá pohádková představení.

ZDE se můžete podívat na kompletní program Českobudějovického adventu.

Sdílení je aktem lásky

Další podobné články