Sloupec je víc než kandidát. Jak chcete hlasovat v Komunálních volbách?

Josef Soumar | |

Jak chcete hlasovat v nadcházejících volbách? Volíte celou stranu, křížkujete jednotlivé kandidáty napříč stranami, nebo používáte oba způsoby současně?

V komunálních volbách v Českých Budějovicích máte až 45 jednotlivých hlasů a je na vás, koho podpoříte, my budeme rádi, když to budou právě Piráti.

A jak na to? Připravili jsme pro vás pár informací, které mohou vaše hlasování zpřehlednit. Na úvod - komunální volby jsou specifické. Jednotlivé strany se snaží nalákat zvučná jména bez ohledu na fakt, že někteří ze zvolených zástupců komunální politice vůbec nerozumí a následující čtyři roky pro ně budou dozajista velkým překvapením.

Váš hlas má největší váhu v případě, že křížkujete celou politickou stranu. Taková strana obdrží celý počet hlasů, tedy 45. Křížkovat můžete vždy pouze jednu stranu či sdružení, v opačném případě by byl váš hlas neplatný. Pokud zvolíte Piráty a navíc zaškrtnete například tři kandidáty jmenovitě z jiného politického uskupení, Piráti obdrží však už „jen“ 42 hlasů a zatržení kandidáti a jejich uskupení právě tři hlasy.

Věříme, že vás naše nasazení a volební program osloví a podpoříte nás v následujících komunálních volbách plným počtem hlasů. Za tuto projevenou důvěru s vámi budeme otevřeně a transparentně komunikovat naši práci při prosazování jednotlivých bodů a budeme naslouchat také vašim názorům a připomínkám, které jsou pro směřování města velmi důležité.

Děkujeme a těšíme se na vás u voleb!

null

Máme jména ulic, ve kterých má být omezena otevírací doba podniků!

Rada tají místa, kde má vyhláška platit (viz materiály k bodu 6). Informace tak má k dispozici pouze vybraná hrstka zastupitelů. Ale proč? Čeho se zas radní bojí? Možná se bojí lobbingu. Lobbování ve smyslu přesvědčování zastupitelů k politice patří. Má probíhat transparentně. Jenže vedení města na to nemá sílu. Nemá odvahu o lobbingu mluvit otevřeně. Koalice nedokáže lobbing evidovat, což Piráti dělají. Tutlání rozhodujících informací je naprostá slabota.

Město se všemožně snaží utajit informace z rady

Rada města České Budějovice dělá na svých zasedáních zvukový záznam. O ten si požádal pirátský zastupitel Lukáš Mareš v souladu se zákonem o svobodném přístupu k informacím. Tajemník úřadu mu je odmítá dát i přesto, že pravomocné rozhodnutí krajského úřadu nám dává za pravdu.

Co se projednávalo na listopadovém zastupitelstvu?

V pondělí 4. listopadu proběhlo již osmé zasedání zastupitelstva České Budějovice. Na programu byl například návrh pro pořízení změny územního plánu nebo mimořádná dotace na zřízení multifunkčního hřiště. Z iniciativy IT výboru jste také nově mohli sledovat stream zasedání na Youtube. Jeho záznam najdete na kanálu našeho zastupitele Josefa Špaka.