Sloupec je víc než kandidát. Jak chcete hlasovat v Komunálních volbách?

Josef Soumar | |

Jak chcete hlasovat v nadcházejících volbách? Volíte celou stranu, křížkujete jednotlivé kandidáty napříč stranami, nebo používáte oba způsoby současně?

V komunálních volbách v Českých Budějovicích máte až 45 jednotlivých hlasů a je na vás, koho podpoříte, my budeme rádi, když to budou právě Piráti.

A jak na to? Připravili jsme pro vás pár informací, které mohou vaše hlasování zpřehlednit. Na úvod - komunální volby jsou specifické. Jednotlivé strany se snaží nalákat zvučná jména bez ohledu na fakt, že někteří ze zvolených zástupců komunální politice vůbec nerozumí a následující čtyři roky pro ně budou dozajista velkým překvapením.

Váš hlas má největší váhu v případě, že křížkujete celou politickou stranu. Taková strana obdrží celý počet hlasů, tedy 45. Křížkovat můžete vždy pouze jednu stranu či sdružení, v opačném případě by byl váš hlas neplatný. Pokud zvolíte Piráty a navíc zaškrtnete například tři kandidáty jmenovitě z jiného politického uskupení, Piráti obdrží však už „jen“ 42 hlasů a zatržení kandidáti a jejich uskupení právě tři hlasy.

Věříme, že vás naše nasazení a volební program osloví a podpoříte nás v následujících komunálních volbách plným počtem hlasů. Za tuto projevenou důvěru s vámi budeme otevřeně a transparentně komunikovat naši práci při prosazování jednotlivých bodů a budeme naslouchat také vašim názorům a připomínkám, které jsou pro směřování města velmi důležité.

Děkujeme a těšíme se na vás u voleb!

null

Zpráva z květnových komisí města

Přinášíme vám informace z komisí města, které zasedly v květnu k projednávání svých programů. Většina komisí se z důvodu koronavirových opatření nesešla a plánuje běžný provoz až v průběhu června. Přesto vám přinášíme alespoň krátké zpravodajství z komise sportovní, pro životní prostředí a cestovní ruch.

Pálit místo uhlí odpadky? Asi ano, ale...

Odpady. Velké téma současnosti a ještě větší do budoucna. Dnes to vypadá tak, že malou část umíme recyklovat nebo znovu využít a většina končí na skládkách. Nevím, jestli jste někdo skládku někdy navštívil, nebo v její blízkosti dokonce musel žít. To není hezké místo. Skládkování patří do minulosti. Navíc se blíží datum, po kterém už skládkování ani nebude možné.

Radní měří všem tajným metrem

Na únorovém zasedání zastupitelstva jsme se ptali na zdůvodnění, proč rada (či jednotliví radní) odpustila parkovné organizátorů akcí pořádaných na náměstí s jednou výjimkou. Letos se překvapivě rozhodli neodpustit parkovné pořadateli adventních trhů.