VOLEBNÍ PROGRAM | KODEX ZASTUPITELE | POVOLEBNÍ STRATEGIE

VOLEBNÍ PROGRAM PRO KOMUNÁLNÍ VOLBY 2018 - ČESKÉ BUDĚJOVICE

SPOLEČNĚ OTEVŘEME MĚSTO

Veřejný zájem musí převládnout nad korupčními praktikami a klientelismem. Na ztracenou důvěru v politiku a pro lepší hospodaření s majetkem města nabízíme lék: Průhledné hospodaření, rozhodování s účastí občanů a jasné závazky. Rozumíme novým technologiím. A dokážeme je využít k usnadnění života, ke komunikaci s úřady z domova a k věrohodnější demokratické správě města.

I Ty rozhoduješ!

Budějovice bez korupce

Příkladem v transparenci

Chytré město

MĚSTO PRO ŽIVOT

Město je živý organismus. Každé větší rozhodnutí zasáhne několik generací. I ta malá ovlivňují každodenní chod města a musí na sebe logicky navazovat. Je důležité rozhodovat promyšleně a s dlouhodobou vizí. Chceme, aby Budějovice byly ještě lepším místem k životu. Příkladem jiným městům. Napravíme zanedbávání okrajových částí a nedostatečnou spolupráci s okolními obcemi. Ochráníme přírodu ve městě. Posuneme Budějovice dopředu.

Více samosprávy, lepší plánování

Zelené a čisté město

Město, které nenudí a žije

Podpora místního podnikání

BUDĚJOVICE PRO VŠECHNY GENERACE

Moderní civilizovaná společnost stojí na kvalitních veřejných službách. Bez nich nemohou Budějovice udržitelně prosperovat, být soudržné, nazývat se vyspělým městem. V řadě oblastí doplácíme na zanedbání v předchozích dekádách. Je čas to napravit. Přitom musíme dlouhodobě hospodařit s vyrovnaným rozpočtem. Bez plýtvání, proti privatizaci zisků a socializaci nákladů!

Město, odkud mladí neutíkají

Důstojné stáří