Erik Ferchenbauer

grafický designér, student

Jmenuji se Erik Ferchenbauer a je mi 20 let. Letos na podzim budu kandidovat jako nejmladší čelní zástupce občanů do zastupitelstva města České Budějovice, které je mým rodným městem. Dlouhodobě spolupracuji v otázkách místního rozvoje a cestovního ruchu. Studoval jsem obor Cestovní ruch na OA, SOŠ a SOU Třeboň a dálkově pokračuji ve studiu na fakultě Sociálních věd Univerzity Karlovy v oboru Teritoriálních studií se specializací Soudobé dějiny. Dále pracuji jako nezávislý grafický designér, kde především dělám grafické práce, natáčím (hudební) videoklipy a fotografuji kulturní akce, portréty, krajinu a další. Ve volném čase se aktivně věnuji sportu. Hraji fotbal, běhám nebo jezdím na kole, ale baví mě i ostatní sporty.

V zastupitelstvu města bych se chtěl věnovat především kvalitnímu územnímu rozvoji, udržitelnému cestovnímu ruchu a vše s tím spojené. Je pro mě důležité zajistit základní životní podmínky pro bezpečný a kvalitní život v krajském městě 21. století. Tím je například dostavba chybějící kanalizace, důležitých chodníků, cyklostezek a šetrného osvětlení kde chybí. Chci udržitelné město, které se svým územím bude hospodařit racionálně a chytře tak abychom zajistili občanům i turistům příjemné prostředí ve městě, ale zároveň neohrozili biodiverzitu a krajinný ráz Českobudějovicka. Dále si kladu za cíl začít lépe komunikovat s občany, developery, a především znovu nastartovat komunikaci s obcemi aglomerace na společných zájmech rozvoje. Věřím, že s naším liberálním programem Pirátů se nám to povede.