Zuzana Kudláčková chce lépe využívat potenciál územních skupin, například jejich zapojením do participativního rozpočtu

12. ledna 2023
Zuzana Kudláčková chce lépe využívat potenciál územních skupin, například jejich zapojením do participativního rozpočtu

České Budějovice mají deset územních skupin, jejichž smyslem je efektivnější komunikace mezi vedením a obyvateli města. Jednání skupin jsou veřejná a zapojit se může každý občan dle lokality svého bydliště. Náměstkyně Zuzana Kudláčková (Piráti) nyní plánuje zefektivnění fungování a rozšíření aktivit územních skupin.

„Územní skupiny fungují v Českých Budějovicích už mnoho let, ale doposud se nepodařilo plně využít jejich potenciál,“ říká náměstkyně primátorky Zuzana Kudláčková, která má územní skupiny kromě jiného v rámci koalice na starosti, a dodává: „Do činnosti skupin se může zapojit každý obyvatel města a jsou tedy vhodným prostředkem participace občanů. Nyní chceme s kolegyněmi a kolegy fungování skupin rozšířit a zlepšit.“

Zuzana Kudláčková chce poskytnout členům územních skupin lepší příležitosti pro setkávání, zajistit jim vhodné prostředky pro informování spoluobčanů například ve formě nástěnek a dále využít aktivity členů pro účast na participativním rozpočtování.

„Pracuji na tom, aby činnost územních skupin nebyla omezena jen na stížnosti směrem k radnici. Máme celkem deset územních skupin pokrývajících celé město a lidé v nich jsou aktivními obyvateli, kteří se mohou přímo zapojit do rozvoje a plánování projektů. Chtěla bych tedy, aby se účastnili mimo jiné i participativního rozpočtu – je totiž zásadní, aby se projekty realizovaly ve shodě s místní komunitou a za její podpory,“ dodává Kudláčková.

Lidé se mohou do územních skupin hlásit na e-mailovou adresu náměstkyně Zuzany Kudláčkové: kudlackovaz@c-budejovice.cz.

O práci v českobudějovickém zastupitelstvu, ve výborech a komisích, budeme dále informovat. Sledovat nás můžete na stránce Facebooku Piráti České Budějovice, na Instagramu a dále náměstkyni primátorky Zuzanu Kudláčkovou na Twitteru, Instagramu a stránce na Facebooku.

Sdílení je aktem lásky

Další podobné články