České Budějovice mají deset územních skupin, jejichž smyslem je efektivnější komunikace mezi vedením a obyvateli města. Jednání skupin jsou veřejná a zapojit se může každý občan dle lokality svého bydliště. Náměstkyně Zuzana Kudláčková (Piráti) nyní plánuje zefektivnění fungování a rozšíření aktivit územních skupin.

„Územní skupiny fungují v Českých Budějovicích už mnoho let, ale doposud se nepodařilo plně využít jejich potenciál,“ říká náměstkyně primátorky Zuzana Kudláčková, která má územní skupiny kromě jiného v rámci koalice na starosti, a dodává: „Do činnosti skupin se může zapojit každý obyvatel města a jsou tedy vhodným prostředkem participace občanů. Nyní chceme s kolegyněmi a kolegy fungování skupin rozšířit a zlepšit.“

Zuzana Kudláčková chce poskytnout členům územních skupin lepší příležitosti pro setkávání, zajistit jim vhodné prostředky pro informování spoluobčanů například ve formě nástěnek a dále využít aktivity členů pro účast na participativním rozpočtování.

„Pracuji na tom, aby činnost územních skupin nebyla omezena jen na stížnosti směrem k radnici. Máme celkem deset územních skupin pokrývajících celé město a lidé v nich jsou aktivními obyvateli, kteří se mohou přímo zapojit do rozvoje a plánování projektů. Chtěla bych tedy, aby se účastnili mimo jiné i participativního rozpočtu – je totiž zásadní, aby se projekty realizovaly ve shodě s místní komunitou a za její podpory,“ dodává Kudláčková.

Lidé se mohou do územních skupin hlásit na e-mailovou adresu náměstkyně Zuzany Kudláčkové: kudlackovaz@c-budejovice.cz.

O práci v českobudějovickém zastupitelstvu, ve výborech a komisích, budeme dále informovat. Sledovat nás můžete na stránce Facebooku Piráti České Budějovice, na Instagramu a dále náměstkyni primátorky Zuzanu Kudláčkovou na Twitteru, Instagramu a stránce na Facebooku.