„Za ty dva roky ve funkci a Pirátů v koalici se podařilo hodně skvělých věcí. Prosadila jsem založení ústavu, který u nás provede vše potřebné v souvislosti s titulem Evropského hlavního města kultury, kterým se České Budějovice stanou v roce 2028. Připravují se také již oslavy 760 let založení města. Dotáhla jsem rovněž například otevřené veřejné výběrové řízení na ředitele Jihočeského divadla s převahou odborníků v komisi, jasné zadání na městské adventní trhy, které jsou u nás čím dál oblíbenější, koncesní řízení na kino Kotva také s jasným zadáním a financováním pro budoucí provozovatele, navýšení financí na projekt Umění ve městě a pro Galerii moderního umění a architektury. To samé platí pro oblast životního prostředí, “ uvedla Zuzana Kudláčková s tím, že po celou dobu od nástupu do funkce pracovala v souladu s programem Pirátů a uvádí jen některé zásadní příklady její práce.

„V oblasti životního prostředí jsem kromě navýšení financí prosadila založení ekologického fondu, takže peníze z pokut se vrací zpět do ochrany a rozvoje, podílela jsem se na strategii zeleně, vzniká projekt na komunitní zahradu, revitalizovala jsem nádrž Bagr, aby mohla lépe sloužit přírodě i občanům města. Územní skupiny se mi podařilo zapojit přímo do chodu města. Jsou mimo jiné zapojeny do rozhodování o participativním rozpočtu a na jejich setkání běžně chodí zástupci městské policie, FCC i gesční náměstci. Včetně mě samozřejmě. A aby se podněty aktivních občanů ve skupinách neztrácely, bude do konce ledna 2025 nasazena aplikace na jejich správu,“ dodala Kudláčková.

„Důvodem k mému odchodu je především aktuální rozdílný názor mezi koaličními partnery a naším zastupitelských klubem na zásadní změnu územního plánu v evropsky významné lokalitě Vrbenské rybníky. Dnes v osm hodin ráno proběhne koaliční dohadovací řízení už s nově složeným zastupitelským klubem Pirátů a bude vyjasněn celý postup v personální oblasti,“ uzavřela Kudláčková.