Na posledním jednání českobudějovického zastupitelstva proběhla velká diskuze na téma zklidnění dopravy v centru města. Současná vládnoucí koalice doplatila na nedostatek transparentnosti a otevřenosti během příprav tohoto kroku, když zklidnění již na jednání Rady města schválila a teprve poté zahájila diskusi se zastupiteli.

I přes to, že myšlenku na zrušení největšího kruháče v ČR podporujeme, tak navrhované řešení nepovažujeme za ideální. Chybí nám v něm například větší podpora či zvýhodnění rezidentů, tedy občanů, kteří v centru Českých Budějovic bydlí. Právě oni totiž centrum oživují a právě oni a jejich životní podmínky by měly být pro město prioritou.

Kromě přístupu k rezidentům a podnikatelům v centru města bude potřeba vyjasnit také funkční provedení dopravního značení a ověřit si jeho fungování v praxi. My se budeme nadále aktivně účastnit všech schůzek a jednání na téma zklidňování dopravy a budeme hájit zájmy všech občanů, jejichž cílem není jen centrem projíždět, ale aktivně v něm žít či podnikat.