Českobudějovičtí Piráti nechtějí riskovat opětovné zrušení územního plánu města, jeho příprava je podle nich chaotická

25. dubna 2022
Českobudějovičtí Piráti nechtějí riskovat opětovné zrušení územního plánu města, jeho příprava je podle nich chaotická

Na dnešním jednání českobudějovického zastupitelstva neměla vládnoucí koalice většinu a hrozilo tak, že nebudou schváleny zásadní dokumenty týkající se pořizování nového územního plánu města. Piráti se při hlasování o programu z tohoto důvodu zdrželi, zastupitelstvo tak program jednání neschválilo a nemohlo vůbec začít s projednáváním.

Situaci komentuje předsedkyně zastupitelského klubu Pirátů Zuzana Kudláčková, která se také dlouhodobě územnímu plánování věnuje.

„Již v minulosti se stalo, že územní plán Českých Budějovic odmítla vyšší instance jako protizákonný, a to samé se může opakovat. My to nechceme riskovat. Chceme územní plán, který bude v pořádku, podle všech pravidel a zákonů,“ uvádí Zuzana Kudláčková.

„Dnes jsme nemohli koalici podpořit ani při hlasování o programu zastupitelstva, protože neměla většinu a reálně tak hrozilo, že zásadní dokumenty týkající se územního plánu neprojdou ani v případě, že bychom my v opozici byli pro. Je to odpovědnost rady města, aby celou věc zvládla procesně správně, ta ovšem neustále selhává. Jde především o procesní chyby, které jsou v přímém rozporu s naší zásadou transparence,“ dodává Kudláčková.

„Myslíme si, že nový územní plán je natolik důležitý pro budoucnost rozvoje Českých Budějovic, že si zaslouží plnou pozornost nejen opozičních, ale především koaličních zastupitelů. Na příštím zastupitelstvu k tomu snad budeme mít všichni ideální příležitost,“ uzavřela Kudláčková.

O práci v zastupitelstvu budou Piráti i nadále informovat, sledovat je můžete na Facebooku a na webu.

Sdílení je aktem lásky

Další podobné články