Budějovičtí Piráti získali dostatek podpisů ke svolání mimořádného zasedání

Bc. Jan Hošek | | mimořádnézasedánízastupitelstva

Pondělní zasedání zastupitelstva města. Rada dělá, jako by se nám nouzový stav, krizová opatření a jejich dopady do rozpočtu vyhly obloukem. O tom, čím jsme prošli a co leží před námi nemají připravenou žádnou zprávu. Sehnali jsme proto podpisy dostatečného počtu zastupitelů, kterým to nestačí, a vyzvali primátora ke svolání mimořádného zasedání. Chceme, aby nám objasnil, jak radnice během dvou klíčových měsíců město řídila. A třeba se konečně dostane i na námi navrhovanou skutečnou podporu drobných podnikatelů, kteří ji nutně potřebují.

Mimořádné zasedání zastupitelstva města

mimořádnézasedánízastupitelstva

Piráti mají návrh skutečné pomoci budějovickým podnikatelům

Vládní opatření proti šíření koronaviru tvrdě dopadají na českou ekonomiku, přičemž jednou z nejohroženějších skupin jsou drobní podnikatelé. Drtivá většina krajských měst napříč republikou s nějakou formou podpory pro ně přišla, České Budějovice se k tomu zatím neodhodlaly. To chceme naším návrhem skutečné pomoci změnit.

Návod, jak podat připomínku k Zadání územního plánu

Občané Českých Budějovic mají nyní jedinečnou příležitost zasáhnout do územního plánu, který ovlivní podobu města na dalších 20 let. Možnost změnit využití jednotlivých pozemků je nyní dostupná zdarma, další taková bude pravděpodobně až v roce 2040 a mezi tím budou veškeré změny velmi nákladné.