V neděli 15. září proběhlo v Čepici zasedání místního fóra Pirátů

23. září 2019
V neděli 15. září proběhlo v Čepici zasedání místního fóra Pirátů

Protože jsou zasedání veřejná, uvítali jsme v našem Českobudějovickém Pirátském Centru několik hostů, mezi kterými byli i dva zájemci o členství. Za hosty jsme vždy rádi, často přinesou novou myšlenku nebo názor na věc a poradí nám, jaké problémy občany trápí.

Zasedání MS jsou každý měsíc, to nejbližší je naplánováno na 13.10. Budeme rádi, když vás tam uvidíme.

Na začátku jsme probírali témata hostů.

Pan Miroslav Máče nás upozornil na problematickou dopravu na kruhovém objezdu směrem na Český Krumlov. Podle L. Mareše je možným řešením bypass nebo prodloužení ulice Milady Horákové, situace také souvisí se stavbou D3. Protože jde o záležitost na poli kraje, budou také rozhodovat krajské volby, které se uskuteční na podzim příštího roku.

Slečna Anna Maršíková ze strany Zelení přišla navrhnout Pirátům spolupráci. Nějaká spolupráce mezi těmito stranami již dříve probíhala, například při obecních volbách, další spolupráci ale Piráti jistě nebrání.

Řešili jsme také připravované vydání nového čísla Pirátských listů, které by se do rukou čtenářů měly dostat už v říjnu.

Z nadcházejících událostí jsme zmiňovali páteční akci Fridays For Future, na které vystoupí pirátský zastupitel Jan Hošek. Následující den, v sobotu 21.9, bude zase akce “Ukliďme Česko s jihočeskými Piráty”. Jak už název napovídá, smyslem akce je úklid veřejných prostranství, které občas připomínají spíše smetiště.

Mluvili jsme také o připravované cyklostezce podél Vltavy. Podle nás je to dobrý nápad, chceme ale klást důraz na technické provedení stezky, aby narušení krajiny bylo co nejmenší. Na téma vydáme samostatný článek, tak nás nezapomeňte sledovat.