Personální změny Pirátů

MUDr. Lukáš Mareš | |

Tisková zpráva zastupitelského klubu Pirátů a Zelených v Českých Budějovicích

Ke dni 6. 9. 2019 rezignovala na svůj zastupitelský mandát a členství ve školské komisi rady města Mgr. et Mgr. Adéla Kučerová, členka klubu Pirátů s podporou Zelených. Tento krok se rozhodla učinit z důvodu narůstajících pracovních povinností spojených s rozvojem dvou soukromých mateřských a jedné základní školy, které vede.

Novým členem zastupitelstva města se tak stal Josef Špak. Pan Špak je členem Pirátů, předsedou místní organizace Pirátů na Českobudějovicku a čerstvě také předsedou jihočeské krajské organizace.

Pan Špak zároveň zaujme místo v čele Výboru pro veřejnou správu a IT zastupitelstva města po MUDr. Lukáši Marešovi, který na tuto funkci z důvodu návratu ke svému povolání k 12. 9. 2019 rezignoval. K této problematice má pan Špak velmi blízký vztah, neboť se IT dlouhodobě zabývá profesně. Bližší informace najdete v přiloženém životopise.

Novým členem školské komise rady města se stal Bc. Kamil Podzimek. Pan Podzimek je vedoucím pracovníkem ve společnosti Jihočeský streetwork Prevent, která se dlouhodobě věnuje prevenci patologických jevů ve společnosti. V letošním roce byl oceněn cenou „Osobnost neziskového sektoru pro rok 2018“. Věříme, že pan Podzimek bude platným členem komise, do které přinese svůj odborný vhled preventisty.

Držte nám palce, my držíme kurz.

Budějcké zastupitelstvo očima Pirátů

Informovanost lidí je pro Piráty jedna z hlavních priorit, proto vám přinášíme shrnutí zasedání městského zastupitelstva ze dne 16.9. Projednávali jsme například kontroverzní téma letiště, plánovanou rekonstrukci kulturního domu Slávie nebo přípravu k projektu Vltavské cyklostezky. Došlo také k obměně našeho klubu, po rezignaci Adély Kučerové se k nám připojil Pirát Josef Špak. Příští zasedání zastupitelstva se bude konat 4.11., o kterém vás budeme samozřejmě také informovat. Budeme ale moc rádi, když se přijdete podívat a třeba nám při vystoupení občanů sdělíte váš názor na věc, který je pro nás zásadní.

Co v září projednávaly komise města

Komise jsou poradní orgán města. Každá komise má 11 členů a svou činnost vykonává 10 komisí dle různého zaměření. Město tak dostává informace a doporučení od komisí například pro dopravu, architekturu, školství…

Podporujeme výstavbu jihočeské cyklostezky

Z Nové Pece, kolem celé Lipenské přehrady, z Vyššího Brodu do Rožmberk nad Vltavou, dále pak do Krumlova a odtud přes Budějovice a Hlubokou k vodní nádrži Hněvkovice až do Týna nad Vltavou. To je plánovaný projekt Vltavské cyklostezky o délce více než 150 km. Některé úseky jsou již hotové, například z Budějc na Hlubokou a do Purkarce. Také v okolí Lipna je již na co navazovat. Po pravém břehu jezera vede cyklostezka již z Frýdavy až do Nové Pece a z Nové Pece do Jenišova je již také hotovo. U jiných částí není ale ještě ani naplánovaná přesná trasa.