Cesta pirátského autobusu po jihočeských městech

Klára Bidařová | |

Chcete vyjádřit svou podporu Pirátům v nadcházejících evropských volbách? Tak přijďte a podepište se na náš autobus! 22.5. bude k vidění v jižních Čechách a kromě samotného podpisu budete mít skvělou možnost potkat se s našimi volebními kandidáty a zeptat se jich na to, co vás zajímá. Za Jihočeský kraj do Evropského parlamentu kandiduje Jana Koláříková a Dan Leština.

Kde bude možnost náš autobus potkat:

• Blatná - cca 8:00-9:00
  • Strakonice - cca 10:30- 11:30
  • Písek - cca 13:00-14:00
  • Tábor - cca 15:00-16:30
  • České Budějovice (Čtyři dvory) - od cca 17:30

Stále běží soutěž Vyfoť se s Pirátem! o pirátský balíček. Více info zde.

Pirátský autobus můžete ale potkat po celé České Republice. Přehled zastávek a fotky z již proběhlých najdete zde.

Více info na evropapotrebuje.cz

Nezaspěte volby 24.-25. května!

Zpráva z květnových komisí města

Přinášíme vám informace z komisí města, které zasedly v květnu k projednávání svých programů. Většina komisí se z důvodu koronavirových opatření nesešla a plánuje běžný provoz až v průběhu června. Přesto vám přinášíme alespoň krátké zpravodajství z komise sportovní, pro životní prostředí a cestovní ruch.

Pálit místo uhlí odpadky? Asi ano, ale...

Odpady. Velké téma současnosti a ještě větší do budoucna. Dnes to vypadá tak, že malou část umíme recyklovat nebo znovu využít a většina končí na skládkách. Nevím, jestli jste někdo skládku někdy navštívil, nebo v její blízkosti dokonce musel žít. To není hezké místo. Skládkování patří do minulosti. Navíc se blíží datum, po kterém už skládkování ani nebude možné.

Radní měří všem tajným metrem

Na únorovém zasedání zastupitelstva jsme se ptali na zdůvodnění, proč rada (či jednotliví radní) odpustila parkovné organizátorů akcí pořádaných na náměstí s jednou výjimkou. Letos se překvapivě rozhodli neodpustit parkovné pořadateli adventních trhů.