Piráti dotlačili koalici k odvolání náměstka zodpovědného za výstavbu nové haly v Českých Budějovicích

Zbyněk Konvička | |

Piráti dlouhodobě upozorňují na postup zodpovědných politiků města při přípravě projektu Multifunkčního centra Dlouhá louka. Relevantní připomínky z řad zastupitelského klubu Pirátů byly na posledním zastupitelstvu města České Budějovice vyslyšeny.

Díky důsledné opoziční práci uvolněného pirátského zastupitele Lukáše Mareše vznikl odborný posudek, který byl následně předán včas všem zastupitelům. Jde o klíčový dokument celé táhnoucí se kauzy budoucí výstavby multifunkčního zařízení.

Na základě tohoto posudku našli nakonec i koaliční zastupitelé odvahu a zakročili. Odvolali zodpovědného náměstka Františka Konečného (předsedu ANO České Budějovice), jež měl přípravu centra na starost, a u něhož se zjistilo, že zamlčoval důležité informace.

„Zastavení projektu Multifunkčního centra Dlouhá louka vnímáme jako velmi důležité a zásadní rozhodnutí, které městu ušetří bezmála 700 milionů korun. Celý projekt stál od počátku na vratkých nohách. Podařilo se nám však dotlačit odpovědné politiky k jeho ukončení doslova minutu před dvanáctou. Hala je zachráněna. Peníze všech ušetřeny,” shrnuje věcně Lukáš Mareš, předseda zastupitelského klubu Pirátů.

Piráti České Budějovice

Piráti otevírají jednání se starostkou Litvínovic o přemostění Vltavy

Českobudějovičtí Piráti navštívili starostku Litvínovic paní Alenu Novákovou ve věci informování se o stavu procesu pořízení nového mostu přes Vltavu. Paní starostka nám potvrdila, že obec Litvínovice je o obou variantách přemostění připravena s Českými Budějovicemi jednat. Dle jejího vyjádření jsou pro obec obě varianty – tedy most s návazností na ulici Papírenská (varianta A) nebo s návazností na L. B. Schneidera (varianta B) – přípustné, potřebují ovšem znát další informace.