Piráti dotlačili koalici k odvolání náměstka zodpovědného za výstavbu nové haly v Českých Budějovicích

26. března 2019
Piráti dotlačili koalici k odvolání náměstka zodpovědného za výstavbu nové haly v Českých Budějovicích

Piráti dlouhodobě upozorňují na postup zodpovědných politiků města při přípravě projektu Multifunkčního centra Dlouhá louka. Relevantní připomínky z řad zastupitelského klubu Pirátů byly na posledním zastupitelstvu města České Budějovice vyslyšeny.

Díky důsledné opoziční práci uvolněného pirátského zastupitele Lukáše Mareše vznikl odborný posudek, který byl následně předán včas všem zastupitelům. Jde o klíčový dokument celé táhnoucí se kauzy budoucí výstavby multifunkčního zařízení.

Na základě tohoto posudku našli nakonec i koaliční zastupitelé odvahu a zakročili. Odvolali zodpovědného náměstka Františka Konečného (předsedu ANO České Budějovice), jež měl přípravu centra na starost, a u něhož se zjistilo, že zamlčoval důležité informace.

„Zastavení projektu Multifunkčního centra Dlouhá louka vnímáme jako velmi důležité a zásadní rozhodnutí, které městu ušetří bezmála 700 milionů korun. Celý projekt stál od počátku na vratkých nohách. Podařilo se nám však dotlačit odpovědné politiky k jeho ukončení doslova minutu před dvanáctou. Hala je zachráněna. Peníze všech ušetřeny,” shrnuje věcně Lukáš Mareš, předseda zastupitelského klubu Pirátů.

Piráti České Budějovice

Sdílení je aktem lásky

Další podobné články