Piráti otevírají jednání se starostkou Litvínovic o přemostění Vltavy

18. února 2019
Piráti otevírají jednání se starostkou Litvínovic o přemostění Vltavy

Českobudějovičtí Piráti navštívili starostku Litvínovic paní Alenu Novákovou ve věci informování se o stavu procesu pořízení nového mostu přes Vltavu. Paní starostka nám potvrdila, že obec Litvínovice je o obou variantách přemostění připravena s Českými Budějovicemi jednat. Dle jejího vyjádření jsou pro obec obě varianty – tedy most s návazností na ulici Papírenská (varianta A) nebo s návazností na L. B. Schneidera (varianta B) – přípustné, potřebují ovšem znát další informace.

Lukáš Mareš, předseda zastupitelského klubu budějovických Pirátů a iniciátor jednání k tomu uvádí: „Paní starostka se před volbami dostala do nezáviděníhodné situace. Byla jí neoprávněně nasazena psí hlava. Ona měla být ta, kdo postup při budování nového mostu blokuje. Podle paní starostky se má celá situace tak, že panem náměstkem Konečným preferovaná varianta A není podrobně zpracovaná a Litvínovicím nebylo poskytnuto dostatečné množství informací, aby se mohli jejich zastupitelé kvalifikovaně rozhodnout. Nicméně, na dnešním jednání jsem byl opakovaně ujištěn, že Litvínovice jsou připravené jednat o obou variantách, musí být ale jednat o čem. Dnešní schůzky se účastnil i pirátský nominant v dopravní komisi rady města Ing. Pavel Maule, který na příštím jednání komise toto téma otevře a vyzve odpovědného náměstka, aby předložil komplexní analýzu obou zvažovaných variant nejen komisi, ale i obci Litvínovice..

Piráti prosazují, aby se takto významná rozhodnutí činila na základě věrohodných informací, a ne podle pocitů či přání jednotlivců. Město by mělo v těchto sporných otázkách postupovat podle jasného, předem známého plánu, podle kterého zváží připomínky všech dotčených stran bez osobních politických tlaků.

Sdílení je aktem lásky

Další podobné články