VYVOLEJME REFERENDUM O SPORTOVNÍ HALE

MUDr. Lukáš Mareš | | Referendum,Sportovníhala

Zřejmě poslední možností, jak říci bourání haly definitivní ne, je prostřednictvím místního referenda. Pokud se tedy bude referendum konat, pokud v něm bude hlasovat dostatečný počet lidí a pokud se tito lidé rozhodnou pro nebourání, musí politici výsledek referenda respektovat. V květnu se budou konat volby do Evropského parlamentu a nabízí se ideální příležitost, spojit místní referendum s nimi. Ještě není pozdě.

K tomu, aby bylo referendum vyhlášené, je však potřeba sesbírat určitý počet podpisů od občanů, kteří si jeho vyhlášení přejí. V Českých Budějovicích je to 7.500 podpisů (tedy 10 % oprávněných voličů).

Petici můžete podepsat v našem petičním stánku ve vestibulu Polikliniky Jih nebo si stáhněte a vytiskněte podpisový arch zde: https://zachranhalu.cz/podpisovy-arch.pdf

Děkujeme za podporu

Referendum,Sportovníhala

Krajské volby 2020

ZPRÁVA Z ČERVNOVÝCH KOMISÍ MĚSTA

Přinášíme vám informace z komisí města, které zasedly v červnu k projednávání svých programů. Konečně se tedy opět po koronavirové krizi rozběhl standardní provoz komisí. Přinášíme vám krátký report z 6 aktivních komisí města. Přes prázdniny se většina komisí scházet nebude.

Zpráva z květnových komisí města

Přinášíme vám informace z komisí města, které zasedly v květnu k projednávání svých programů. Většina komisí se z důvodu koronavirových opatření nesešla a plánuje běžný provoz až v průběhu června. Přesto vám přinášíme alespoň krátké zpravodajství z komise sportovní, pro životní prostředí a cestovní ruch.

Pálit místo uhlí odpadky? Asi ano, ale...

Odpady. Velké téma současnosti a ještě větší do budoucna. Dnes to vypadá tak, že malou část umíme recyklovat nebo znovu využít a většina končí na skládkách. Nevím, jestli jste někdo skládku někdy navštívil, nebo v její blízkosti dokonce musel žít. To není hezké místo. Skládkování patří do minulosti. Navíc se blíží datum, po kterém už skládkování ani nebude možné.