VYVOLEJME REFERENDUM O SPORTOVNÍ HALE

MUDr. Lukáš Mareš | | Referendum,Sportovníhala

Zřejmě poslední možností, jak říci bourání haly definitivní ne, je prostřednictvím místního referenda. Pokud se tedy bude referendum konat, pokud v něm bude hlasovat dostatečný počet lidí a pokud se tito lidé rozhodnou pro nebourání, musí politici výsledek referenda respektovat. V květnu se budou konat volby do Evropského parlamentu a nabízí se ideální příležitost, spojit místní referendum s nimi. Ještě není pozdě.

K tomu, aby bylo referendum vyhlášené, je však potřeba sesbírat určitý počet podpisů od občanů, kteří si jeho vyhlášení přejí. V Českých Budějovicích je to 7.500 podpisů (tedy 10 % oprávněných voličů).

Petici můžete podepsat v našem petičním stánku ve vestibulu Polikliniky Jih nebo si stáhněte a vytiskněte podpisový arch zde: https://zachranhalu.cz/podpisovy-arch.pdf

Děkujeme za podporu

Referendum,Sportovníhala

Piráti otevírají jednání se starostkou Litvínovic o přemostění Vltavy

Českobudějovičtí Piráti navštívili starostku Litvínovic paní Alenu Novákovou ve věci informování se o stavu procesu pořízení nového mostu přes Vltavu. Paní starostka nám potvrdila, že obec Litvínovice je o obou variantách přemostění připravena s Českými Budějovicemi jednat. Dle jejího vyjádření jsou pro obec obě varianty – tedy most s návazností na ulici Papírenská (varianta A) nebo s návazností na L. B. Schneidera (varianta B) – přípustné, potřebují ovšem znát další informace.