VYVOLEJME REFERENDUM O SPORTOVNÍ HALE

MUDr. Lukáš Mareš | | Referendum,Sportovníhala

Zřejmě poslední možností, jak říci bourání haly definitivní ne, je prostřednictvím místního referenda. Pokud se tedy bude referendum konat, pokud v něm bude hlasovat dostatečný počet lidí a pokud se tito lidé rozhodnou pro nebourání, musí politici výsledek referenda respektovat. V květnu se budou konat volby do Evropského parlamentu a nabízí se ideální příležitost, spojit místní referendum s nimi. Ještě není pozdě.

K tomu, aby bylo referendum vyhlášené, je však potřeba sesbírat určitý počet podpisů od občanů, kteří si jeho vyhlášení přejí. V Českých Budějovicích je to 7.500 podpisů (tedy 10 % oprávněných voličů).

Petici můžete podepsat v našem petičním stánku ve vestibulu Polikliniky Jih nebo si stáhněte a vytiskněte podpisový arch zde: https://zachranhalu.cz/podpisovy-arch.pdf

Děkujeme za podporu

Referendum,Sportovníhala

Jihočeští Piráti představují lídra do krajských voleb

Ostrava, 11. ledna 2020 - Jihočeští Piráti dnes na zasedání celostátního fóra v Ostravě představí svého kandidáta na hejtmana. Lídrem do letošních krajských voleb si zvolili předsedu zastupitelského klubu v Českých Budějovicích a garanta programového bodu Zdravotnictví Lukáše Mareše. Představení všech krajských lídrů bude vysíláno online od 15:00.

Máme jména ulic, ve kterých má být omezena otevírací doba podniků!

Rada tají místa, kde má vyhláška platit (viz materiály k bodu 6). Informace tak má k dispozici pouze vybraná hrstka zastupitelů. Ale proč? Čeho se zas radní bojí? Možná se bojí lobbingu. Lobbování ve smyslu přesvědčování zastupitelů k politice patří. Má probíhat transparentně. Jenže vedení města na to nemá sílu. Nemá odvahu o lobbingu mluvit otevřeně. Koalice nedokáže lobbing evidovat, což Piráti dělají. Tutlání rozhodujících informací je naprostá slabota.

Město se všemožně snaží utajit informace z rady

Rada města České Budějovice dělá na svých zasedáních zvukový záznam. O ten si požádal pirátský zastupitel Lukáš Mareš v souladu se zákonem o svobodném přístupu k informacím. Tajemník úřadu mu je odmítá dát i přesto, že pravomocné rozhodnutí krajského úřadu nám dává za pravdu.