DO VÝBĚROVÉHO ŘÍZENÍ NA ČLENY DOZORČÍCH RAD SE PŘIHLÁSILO 16 ZÁJEMCŮ

MUDr. Lukáš Mareš | |

Prosazujeme do kontrolních funkcí městských firem důvěryhodné osoby, odborníky.

Proto zastupitelský klub Pirátů vyhlásil tři výběrová řízení do dozorčích rad městských společností:

• Dopravní podnik města České Budějovice, a. s.
  • Správa domů s.r.o.
  • Lesy a rybníky města Českých Budějovic s.r.o.

Celkem se do výběrového řízení přihlásilo 16 uchazečů, z toho 7 do Dopravního podniku, 5 do Správy domů a nakonec 4 do Lesů a rybníků města Českých Budějovic. Přihlašování do všech výběrových řízení je již ukončeno.

Náš zastupitelský klub již vybral své favority, nyní probíhá online diskuze s kandidáty, které se může zúčastnit i široká veřejnost a následovat bude potvrzení vybraných kandidátů jednotlivých výběrových řízení na internetovém fóru Pirátské strany: https://forum.pirati.cz/viewtopic.php?f=1026&t=44987

Jihočeští Piráti představují lídra do krajských voleb

Ostrava, 11. ledna 2020 - Jihočeští Piráti dnes na zasedání celostátního fóra v Ostravě představí svého kandidáta na hejtmana. Lídrem do letošních krajských voleb si zvolili předsedu zastupitelského klubu v Českých Budějovicích a garanta programového bodu Zdravotnictví Lukáše Mareše. Představení všech krajských lídrů bude vysíláno online od 15:00.

Máme jména ulic, ve kterých má být omezena otevírací doba podniků!

Rada tají místa, kde má vyhláška platit (viz materiály k bodu 6). Informace tak má k dispozici pouze vybraná hrstka zastupitelů. Ale proč? Čeho se zas radní bojí? Možná se bojí lobbingu. Lobbování ve smyslu přesvědčování zastupitelů k politice patří. Má probíhat transparentně. Jenže vedení města na to nemá sílu. Nemá odvahu o lobbingu mluvit otevřeně. Koalice nedokáže lobbing evidovat, což Piráti dělají. Tutlání rozhodujících informací je naprostá slabota.

Město se všemožně snaží utajit informace z rady

Rada města České Budějovice dělá na svých zasedáních zvukový záznam. O ten si požádal pirátský zastupitel Lukáš Mareš v souladu se zákonem o svobodném přístupu k informacím. Tajemník úřadu mu je odmítá dát i přesto, že pravomocné rozhodnutí krajského úřadu nám dává za pravdu.