DO VÝBĚROVÉHO ŘÍZENÍ NA ČLENY DOZORČÍCH RAD SE PŘIHLÁSILO 16 ZÁJEMCŮ

MUDr. Lukáš Mareš | |

Prosazujeme do kontrolních funkcí městských firem důvěryhodné osoby, odborníky.

Proto zastupitelský klub Pirátů vyhlásil tři výběrová řízení do dozorčích rad městských společností:

• Dopravní podnik města České Budějovice, a. s.
  • Správa domů s.r.o.
  • Lesy a rybníky města Českých Budějovic s.r.o.

Celkem se do výběrového řízení přihlásilo 16 uchazečů, z toho 7 do Dopravního podniku, 5 do Správy domů a nakonec 4 do Lesů a rybníků města Českých Budějovic. Přihlašování do všech výběrových řízení je již ukončeno.

Náš zastupitelský klub již vybral své favority, nyní probíhá online diskuze s kandidáty, které se může zúčastnit i široká veřejnost a následovat bude potvrzení vybraných kandidátů jednotlivých výběrových řízení na internetovém fóru Pirátské strany: https://forum.pirati.cz/viewtopic.php?f=1026&t=44987

Piráti otevírají jednání se starostkou Litvínovic o přemostění Vltavy

Českobudějovičtí Piráti navštívili starostku Litvínovic paní Alenu Novákovou ve věci informování se o stavu procesu pořízení nového mostu přes Vltavu. Paní starostka nám potvrdila, že obec Litvínovice je o obou variantách přemostění připravena s Českými Budějovicemi jednat. Dle jejího vyjádření jsou pro obec obě varianty – tedy most s návazností na ulici Papírenská (varianta A) nebo s návazností na L. B. Schneidera (varianta B) – přípustné, potřebují ovšem znát další informace.

VYVOLEJME REFERENDUM O SPORTOVNÍ HALE

Zřejmě poslední možností, jak říci bourání haly definitivní ne, je prostřednictvím místního referenda. Pokud se tedy bude referendum konat, pokud v něm bude hlasovat dostatečný počet lidí a pokud se tito lidé rozhodnou pro nebourání, musí politici výsledek referenda respektovat. V květnu se budou konat volby do Evropského parlamentu a nabízí se ideální příležitost, spojit místní referendum s nimi. Ještě není pozdě.