7 důvodů proč volit Piráty, i když nám nemůžete přijít na jméno

2. října 2018
7 důvodů proč volit Piráty, i když nám nemůžete přijít na jméno

Připravili jsme pro vás 7 stručných a jasných důvodů, proč nám to 5. a 6. října hodit, a to i v případě, že nás nemáte dvakrát v lásce. Držte se, jdeme na to!

1. Aktivně prosazujeme eGovernment

V široké koalici stran a ve spolupráci s špičkovými odborníky připravujeme zákon o právu na digitální službu, který dá právní rámec eGovernmentu v Česku. Na jeho konci budou úřady komunikující uživatelsky přívětivě a digitálně s každým občanem, který preferuje rychlý klik myší před dlouhými frontami.

2. Řešíme problém exekucí

Statisíce lidí v České republice čelí exekucím. Jedním z důvodů je systém nastavený tak, aby generoval zisk velkým vymahačům spojeným s některými exekutory tím, že vhání lidi do dluhových pastí. S podporou exekutorské komory i odborníků navrhujeme zpřehlednění systému, které zároveň rozbije vazby mezi byznysem a výkonem státní moci.

3. Boj s korupcí myslíme vážně

Víte, že stát spravuje prostřednictvím svých firem majetek v řádu stovek miliard? A víte, že je často spravuje prostřednictvím kamarádů a vazalů politických stran? Prosazujeme veřejná výběrová řízení, aby majetek státu spravovali kompetentní odborníci a nikoli například komunisté výměnou za podporu vlády. Předložili jsme proto nominační zákon.

4. Myslíme i na lidi, na které většina kašle

Lidé se zdravotními problémy závislí na pomoci státu, lidé ohroženi chudobou či ztrátou domova, matky samoživitelky či osamělí senioři. Tito lidé si také zaslouží důstojný život. I na ně myslíme, snažíme se jim pomoci a často se nám to daří. Například nedávno Sněmovnou prošel náš návrh, který zavádí povinnost vydávat nemocným podporu peněžně, ne v poukázkách. Nechceme žít v rozdělené zemi, ale v moderní republice, kde má každý šanci.

5. Našimi zbraněmi jsou fakta, ne emoce

Žijeme v době, kdy drnkáním na struny emocí často odvracíme zraky od skutečných problémů. Náš program se opírá o jasná data a analýzy. Nemanipulujeme, vysvětlujeme. Chceme, aby vítězily kvalitní argumenty a v tomto smyslu pracujeme ve Sněmovně, Senátu i na zastupitelstvech.

6. Nepijeme víno, nekážeme vodu

Ve všem, co prosazujeme, jdeme sami příkladem. Name it, we do it. Jsme otevření, transparentní, nelžeme, nekrademe, pro naše návrhy se snažíme vždy získat maximální podporu, nekumulujeme funkce, naše vnitrostranická přímá demokracie skutečně funguje. Sami na sebe uplatňujeme pravidla, která chceme, aby dodržovali všichni politici.

7. Jdeme po mafiánech

Nebojíme se jít do přímého střetu se strůjci největších korupčních kauz v této zemi: po dotačních podvodech a střetech zájmů, po OKD, po byznysu vymahačských společností, po penězovodech politických stran v ČEZu. Často se nás konkurence snaží trestat za to, že s nimi nejsme v “partě”, ale my chceme Českou republiku sloužící všem svým občanům, ne hrstce vyvolených. I proto jsme předložili návrh na rozšíření registru smluv, rozšíření pravomocí NKÚ a další protikorupční zákony.

A bonus pro naše hejtrs?

Pokud uspějeme v komunálních a senátních volbách, čeká nás takové množství další práce, že se z toho obkreslíme. Takže pokud nás chcete vidět s jazyky na vestách, volte nás taky. Ale bacha, my to zvládnem!

Sdílení je aktem lásky

Další podobné články