Svatomír Mlčoch

Kandidát Pirátů pro podzimní komunální volby 2018 v Českých Budějovicích

Svatomír Mlčoch

Svatomír žije v Českých Budějovicích od roku 1983. Vystudovaný právník se specializačním studiem v oboru ochrany životního prostředí a památkové péče. Pracovně působil v legislativě životního prostředí včetně pozice náměstka ministra i jako advokát (do současnosti). Je spoluautorem návrhu několika přijatých zákonů na ochranu životního prostředí, především zákona na ochranu přírody a krajiny. V  létech 1998 – 2006 byl členem Legislativní rady vlády. V minulosti obdržel cenu Ministra životního prostředí a cenu Nadace Charty 77. Je čestným členem Zelených. Je stoupencem a propagátorem úzké spolupráce názorově slučitelných proudů ve veřejném a politickém životě, preferuje spojování sil před jejich rozdělováním či tříštěním. Sympatizuje s Českou pirátskou stranou, zejména v oblasti participativní demokracie.

Proč kandiduji za Piráty: „Již v minulých komunálních volbách (2014) jsem kandidoval za koalici Pirátů a Zelených se Změnou a Klíčovým hnutím. Kandidátku jsem vedl jako lídr, bohužel nám chyběl jeden procentní bod k postupu do zastupitelstva. Dvakrát v minulosti jsem byl zvolen do zastupitelstva v Českých Budějovicích. Mohu proto nabídnout své zkušenosti a poznatky z činnosti zastupitele. Piráty vnímám jako potřebnou změnu stojatých vod české komunální i parlamentní politiky. V případě zvolení se kromě otázek ochrany životního prostředí ve městě zaměřím na nový model samosprávy našem městě, více opřený o občany. Budu prosazovat vznik samosprávných městských čtvrtí.“

Datum narození: 27. července 1955

Rodinný stav: ženatý, dvě děti

Vzdělání: Právnická fakulta UK Praha

Zaměstnání: Advokát zaměřený na životní prostředí a firemní právo