Josef Špak

Zastupitel Pirátů v Českých Budějovicích

Josef Špak

Josef je rodilým Budějčákem. Pracuje jako programátor, webový vývojář a správce počítačů, překladatel angličtiny a lektor odborných kurzů. Krom domácí praxe má zkušenost s prací pro zahraniční klienty - Anglie, Německo, Kanada, USA, Austrálie a další. Nyní žije s manželkou v Českých Budějovicích a převážně se věnuje místní politice.

Proč jsem Pirátem? Protože tu nejsem jen pro sebe. Sloužím ostatním a zajímám se o své okolí. Piráti mají své principy a ty dodržují, nevzdají se jich pro moc nebo pro peníze. Do Pirátské strany jsem po důkladném zvážení vstoupil z velké části právě kvůli tomu, jak funguje, což nesouvisí přímo s programem. Pirátská pravidla vedou k lepšímu rozhodování, k vyšší kvalitě demokracie. Samozřejmě, papír snese všechno, i ten elektronický. U Pirátů se ovšem pravidla kombinují s lidmi, kteří pravidla respektují, jde jim o princip a o věcnou diskusi. Dokud to tak bude, Pirátem zůstanu.

Mám na starost Výbor pro veřejnou správu a informační technologie zastupitelstva města Českých Budějovic, kterému předsedám. Od 16. 9. 2019 jsem uvolněný předseda výboru, od 7. 9. 2019 zastupitel města Českých Budějovic. Dále se věnuji předsedání Místnímu sdružení Českobudějovicko a Krajskému sdružení Jihočeský kraj.

Josef Špak podpis

Datum narození: 10. ledna 1988

Rodinný stav: ženatý, bezdětný

Vzdělání: Gymnázium, Jírovcova 8, České Budějovice