NAŠI ZASTUPITELÉ

V komunálních volbách jsme získali v Českých Budějovicích 12,19 % hlasů a stali se tak se 6 kandidáty čtvrtou nejsilnější stranou. Ze všech krajských měst (kromě Prahy) získala Pirátská strana právě v Budějovicích nejvíce hlasů. Budějčáci děkujeme!

MUDr. Lukáš Mareš

Volební lídr Pirátů pro podzimní komunální volby 2018 v Českých Budějovicích

Lukáš Mareš

Lukáš je volební lídr pirátů pro podzimní volby, je členem Pirátské strany v Českých Budějovicích, kde vyrůstal a žije. Vystudoval ZŠ Máj I, Gymnázium Jírovcova a 3. LF UK v Praze, čímž získal titul MUDr. Pracoval nejprve na II. interní klinice FNKV a od roku 2015 do současné doby na radiologickém oddělení nemocnice České Budějovice. Na podzim 2016 se zde stal předsedou lékařských odborů. Angažuje se v aktivitách souvisejících se zdravotnictvím a sportem, dlouhá léta hrál aktivně fotbal a Ultimate Frisbee. Je svobodný a bezdětný.

Více o Lukášovi >>

Zuzana Kudláčková

Kandidátka Pirátů pro podzimní volby 2018 v Českých Budějovicích

Zuzana Kudláčková

Zuzana je kandidátka Pirátů pro podzimní volby, je členem Pirátské strany v Českých Budějovicích, kde i žije. Vystudovala Střední Pedagogickou školu v Prachaticích, pracovala jako obchodní zástupce a pokladní. Po rodičovské dovolené si teď věnuje rozšiřování své kvalifikace v oboru chůva a účetní. Od května 2018 je předsedkyní místního sdružení Pirátů.

Více o Zuzaně >>

Adéla Kučerová

Kandidátka Pirátů pro podzimní volby 2018 v Českých Budějovicích

Adéla Kučerová

Adéla je členkou Strany zelených, narodila se v Jablonci nad Nisou, ale od dětství žije v Českých Budějovicích. Vystudovala Politologii a africká studina na FF v Hradci Králové a germanistiku a nederlandistiku na FF UP v Olomouci. Studovala také často v zahraničí- v Nizozemí, Francii, Rakousku a Belgii. Téměř 10 let pracovala v mezinárodní zahraniční firmě v oblasti vzdělávání zaměstnanců a rozvoje organizace. Od roku 2012 působí ve vlastní neziskovce zaměřené na vzdělávání dětí a dospělých v přírodě. Provozuje dvě lesní mateřské školy a svobodnou základní školu. Když má volno, ráda cestuje sama nebo s rodinou, cvičí jógu, hraje volejbal a rýpe se v zemi.

Více o Adéle >>

Bc. Jan Hošek

Jan Hošek

Jan je členem místního sdružení Českobudějovicko. Pochází z Přibyslavi a od roku 2014 žije v Českých Budějovicích. Vystudoval softwarové inženýrství na Fakultě Jaderné a Fyzikálně Inženýrské ČVUT v Praze. Studijně strávil 10 měsiců na Tchajwanu. Pracoval pro Seznam.cz a CZ.NIC na vývoji a výzkumu. Od roku 2012 se živí jako nezávislý programátor a konzultant. Od roku 2013 podporuje Rekonstrukci Státu (hlavně s důrazem na transparentnost), po městě se nejradši dopravuje na kole. Domluví se dobře česky a anglicky, méně plynně německy a čínsky. Žije s přítelkyní a dcerou.

Více o Janovi >>

MgA. Jan Nepomuk Piskač

Jan Nepomuk Piskač

Jan je učitel řečí a rétoriky, tvůrčího psaní a veřejného vystupování na volné noze. Literát, překladatel, komediant, zpěvák. Autor politických glos a epigramů (na www.facebook.com/verbarium). Absolvent DAMU (2001). Narozen v Č. Budějovicích. Žil, učil (se) a pracoval v ČB, Praze, Brně, Francii (Lycée Carnot Dijon), Irsku (Boomerang Theatre Company Cork), Finsku (TEAK, STADIA Helsinki), Chorvatsku (Liga za borbu protiv narkomanie, Dom mladih Split), od r. 2011 zpět v ČB. Ženatý, tři dcery.

Více o Janovi >>

Svatomír Mlčoch

Svatomír Mlčoch

Svatomír žije v Českých Budějovicích od roku 1983. Vystudovaný právník se specializačním studiem v oboru ochrany životního prostředí a památkové péče. Pracovně působil v legislativě životního prostředí včetně pozice náměstka ministra i jako advokát (do současnosti). Je spoluautorem návrhu několika přijatých zákonů na ochranu životního prostředí, především zákona na ochranu přírody a krajiny. V  létech 1998 – 2006 byl členem Legislativní rady vlády. V minulosti obdržel cenu Ministra životního prostředí a cenu Nadace Charty 77. Je čestným členem Zelených. Je stoupencem a propagátorem úzké spolupráce názorově slučitelných proudů ve veřejném a politickém životě, preferuje spojování sil před jejich rozdělováním či tříštěním. Sympatizuje s Českou pirátskou stranou, zejména v oblasti participativní demokracie.

Více o Svatomírovi >>