Přijďte v pondělí 25. března podpořit důležité hlasování o vyhlášení referenda na radnici

Zuzana Kudláčková | |

V pondělí 25. března, pravděpodobně v odpoledních hodinách, budou budějovičtí zastupitelé jednat a hlasovat o vyhlášení místního referenda, k zachování nebo zbourání sportovní haly. Přijďte svou účastí podpořit tento akt a dejte tak zastupitelům na vědomí, že veřejnost o vyhlášení referenda opravdu stojí. Děkujeme.

SPOLEČNĚ TO DOKÁŽEME!

V pondělí 25. března přijďte na radnici

Máme jména ulic, ve kterých má být omezena otevírací doba podniků!

Rada tají místa, kde má vyhláška platit (viz materiály k bodu 6). Informace tak má k dispozici pouze vybraná hrstka zastupitelů. Ale proč? Čeho se zas radní bojí? Možná se bojí lobbingu. Lobbování ve smyslu přesvědčování zastupitelů k politice patří. Má probíhat transparentně. Jenže vedení města na to nemá sílu. Nemá odvahu o lobbingu mluvit otevřeně. Koalice nedokáže lobbing evidovat, což Piráti dělají. Tutlání rozhodujících informací je naprostá slabota.

Město se všemožně snaží utajit informace z rady

Rada města České Budějovice dělá na svých zasedáních zvukový záznam. O ten si požádal pirátský zastupitel Lukáš Mareš v souladu se zákonem o svobodném přístupu k informacím. Tajemník úřadu mu je odmítá dát i přesto, že pravomocné rozhodnutí krajského úřadu nám dává za pravdu.

Co se projednávalo na listopadovém zastupitelstvu?

V pondělí 4. listopadu proběhlo již osmé zasedání zastupitelstva České Budějovice. Na programu byl například návrh pro pořízení změny územního plánu nebo mimořádná dotace na zřízení multifunkčního hřiště. Z iniciativy IT výboru jste také nově mohli sledovat stream zasedání na Youtube. Jeho záznam najdete na kanálu našeho zastupitele Josefa Špaka.