Zastupitelský klub budějovických Pirátů vyhlašuje výběrová řízení na členy dozorčích rad.

MUDr. Lukáš Mareš | |

Ustanovená koalice prosazuje větší vstřícnost směrem k opozičním stranám při dozorování městských společností. Pirátům bylo nabídnuto podílet se na účasti ve čtyřech dozorčích radách. V souladu s pirátským přístupem k obsazování veřejných funkcí vyhlašují na své nominanty otevřená výběrová řízení.

Jedná se o tyto dozorčí rady:

• Dopravní podnik města České Budějovice, a. s.
  • Lesy a rybníky města Českých Budějovic s.r.o.
  • Správa domů s.r.o.

Čtvrtou nabídnutou dozorčí radu – Teplárna České Budějovice, a.s. - obsadí po domluvě uvnitř zastupitelského klubu Zelení.

Předseda zastupitelského klubu Pirátů MUDr. Lukáš Mareš k tomu říká: „V dohledné době čekají zejména Teplárnu zásadní strategická rozhodnutí, a proto otevření dozorčích rad městských společností zástupcům opozice hodnotíme pozitivně. Doufáme, že se na podobné vlně ponese i naše budoucí spolupráce a občané opět začnou politikům důvěřovat.“.

Odkaz na fórum s vyhlášeným výběrovým řízením na nominanty do dozorčích rad:

Budějcké zastupitelstvo očima Pirátů

Informovanost lidí je pro Piráty jedna z hlavních priorit, proto vám přinášíme shrnutí zasedání městského zastupitelstva ze dne 16.9. Projednávali jsme například kontroverzní téma letiště, plánovanou rekonstrukci kulturního domu Slávie nebo přípravu k projektu Vltavské cyklostezky. Došlo také k obměně našeho klubu, po rezignaci Adély Kučerové se k nám připojil Pirát Josef Špak. Příští zasedání zastupitelstva se bude konat 4.11., o kterém vás budeme samozřejmě také informovat. Budeme ale moc rádi, když se přijdete podívat a třeba nám při vystoupení občanů sdělíte váš názor na věc, který je pro nás zásadní.

Co v září projednávaly komise města

Komise jsou poradní orgán města. Každá komise má 11 členů a svou činnost vykonává 10 komisí dle různého zaměření. Město tak dostává informace a doporučení od komisí například pro dopravu, architekturu, školství…

Podporujeme výstavbu jihočeské cyklostezky

Z Nové Pece, kolem celé Lipenské přehrady, z Vyššího Brodu do Rožmberk nad Vltavou, dále pak do Krumlova a odtud přes Budějovice a Hlubokou k vodní nádrži Hněvkovice až do Týna nad Vltavou. To je plánovaný projekt Vltavské cyklostezky o délce více než 150 km. Některé úseky jsou již hotové, například z Budějc na Hlubokou a do Purkarce. Také v okolí Lipna je již na co navazovat. Po pravém břehu jezera vede cyklostezka již z Frýdavy až do Nové Pece a z Nové Pece do Jenišova je již také hotovo. U jiných částí není ale ještě ani naplánovaná přesná trasa.