Zastupitelský klub budějovických Pirátů vyhlašuje výběrová řízení na členy dozorčích rad.

MUDr. Lukáš Mareš | |

Ustanovená koalice prosazuje větší vstřícnost směrem k opozičním stranám při dozorování městských společností. Pirátům bylo nabídnuto podílet se na účasti ve čtyřech dozorčích radách. V souladu s pirátským přístupem k obsazování veřejných funkcí vyhlašují na své nominanty otevřená výběrová řízení.

Jedná se o tyto dozorčí rady:

• Dopravní podnik města České Budějovice, a. s.
  • Lesy a rybníky města Českých Budějovic s.r.o.
  • Správa domů s.r.o.

Čtvrtou nabídnutou dozorčí radu – Teplárna České Budějovice, a.s. - obsadí po domluvě uvnitř zastupitelského klubu Zelení.

Předseda zastupitelského klubu Pirátů MUDr. Lukáš Mareš k tomu říká: „V dohledné době čekají zejména Teplárnu zásadní strategická rozhodnutí, a proto otevření dozorčích rad městských společností zástupcům opozice hodnotíme pozitivně. Doufáme, že se na podobné vlně ponese i naše budoucí spolupráce a občané opět začnou politikům důvěřovat.“.

Odkaz na fórum s vyhlášeným výběrovým řízením na nominanty do dozorčích rad:

Piráti otevírají jednání se starostkou Litvínovic o přemostění Vltavy

Českobudějovičtí Piráti navštívili starostku Litvínovic paní Alenu Novákovou ve věci informování se o stavu procesu pořízení nového mostu přes Vltavu. Paní starostka nám potvrdila, že obec Litvínovice je o obou variantách přemostění připravena s Českými Budějovicemi jednat. Dle jejího vyjádření jsou pro obec obě varianty – tedy most s návazností na ulici Papírenská (varianta A) nebo s návazností na L. B. Schneidera (varianta B) – přípustné, potřebují ovšem znát další informace.