Zastupitelský klub budějovických Pirátů vyhlašuje výběrová řízení na členy dozorčích rad.

MUDr. Lukáš Mareš | |

Ustanovená koalice prosazuje větší vstřícnost směrem k opozičním stranám při dozorování městských společností. Pirátům bylo nabídnuto podílet se na účasti ve čtyřech dozorčích radách. V souladu s pirátským přístupem k obsazování veřejných funkcí vyhlašují na své nominanty otevřená výběrová řízení.

Jedná se o tyto dozorčí rady:

• Dopravní podnik města České Budějovice, a. s.
  • Lesy a rybníky města Českých Budějovic s.r.o.
  • Správa domů s.r.o.

Čtvrtou nabídnutou dozorčí radu – Teplárna České Budějovice, a.s. - obsadí po domluvě uvnitř zastupitelského klubu Zelení.

Předseda zastupitelského klubu Pirátů MUDr. Lukáš Mareš k tomu říká: „V dohledné době čekají zejména Teplárnu zásadní strategická rozhodnutí, a proto otevření dozorčích rad městských společností zástupcům opozice hodnotíme pozitivně. Doufáme, že se na podobné vlně ponese i naše budoucí spolupráce a občané opět začnou politikům důvěřovat.“.

Odkaz na fórum s vyhlášeným výběrovým řízením na nominanty do dozorčích rad:

PIRÁTŠTÍ ZASTUPITELÉ MAJÍ VÝHRADY K ROZPOČTU NA PŘÍŠTÍ ROK

Přestože všichni zastupitelé Pirátské strany budou hlasovat pro nebo proti rozpočtu na příští rok dle svého vlastního rozhodnutí, jsou v rozpočtu města dvě podstatné rozpočtové položky, se kterými celý zastupitelský klub Pirátů vyjadřuje důrazný nesouhlas.

PIRÁTI JSOU OTEVŘENÍ I NA RADNICI

Transparentnost je pro Piráty vším. A že u nás nejde jen o prázdná slova, dokazuje i naše internetové fórum. Sledujte, čím se 6 našich zastupitelů na radnici zabývá, co řeší a co připravují.